Κυριακή , 15 Δεκέμβριος 2024

Πέντε τροφές που βοηθούν να αντιμετωπίσετε το κοινό κρυολόγημα

Η σωστή διατροφή βοηθάει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μειώσετε τη συχνότητα αλλά και τη διάρκεια μιας ίωσης.Ειδικά την περίοδο που διανύουμε, λόγω κορονοϊού αλλά και ιώσεων, πρέπει να φροντίζετε ιδιαίτερα την υγεία σας και μέσω της διατροφής σας.

Αν ωστόσο αρρωστήσετε, φροντίστε, σύμφωνα με το femina.in να τρώτε τα εξής:

Τζίντζερ

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το τζίντζερ βοηθά στην καταπολέμηση της ναυτίας το οποίο είναι ένα κοινό σύμπτωμα και της γρίπης. Βοηθά επίσης στον έλεγχο των τάσεων εμετού Τρίψτε τζίντζερ στην καυτή σούπα σας ή στο τσάι. Για να αποφύγετε ιογενείς λοιμώξεις, μπορείτε να βράσετε τζίντζερ με άλλα μπαχαρικά και να το πίνετε ως ρόφημα.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει αντι-ιικές, αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και ως εκ τούτου βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Εάν έχετε βήχα και κρυολόγημα μπορείτε να τρώτε ωμό σκόρδο κάθε πρωί. Επίσης, προσθέστε σκόρδο στην καυτή σούπα και το ζωμό σας. Θα νιώσετε άμεση ανακούφιση.

Σούπα κοτόπουλο

Η κοτόσουπα βοηθά στην απομάκρυνση της ρινικής βλέννας και έτσι δρα ως φυσικό αποσυμφορητικό όπως ο καυτός ατμός. Επίσης, η αμινοξική κυστεΐνη στο κοτόπουλο βοηθά στην αντιμετώπιση του ιού και των λοιμώξεων .

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη των πράσινων λαχανικών για την υγεία μας. Προσθέστε αντιοξειδωτικά λαχανικά στη διατροφή σας όπως σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, πιπεριές κ.λπ. Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να πειραματιστείτε με διαφορετικές πράσινες σαλάτες και σούπες προσθέτοντας εποχικά λαχανικά σε αυτές. Η βιταμίνη A, K, C, οι φυτικές ίνες και τα μέταλλα βοηθούν στην ταχεία ανάρρωση από το κοινό κρυολόγημα.

VROMI

Βρόμη

Η βρόμη είναι πολύ υψηλή σε διαλυτές ίνες που βοηθούν στην ενίσχυση της καρδιακής υγείας και στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα 3. Έτσι, η βρόμη παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα σας, που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων κατά τη χειμερινή περίοδο.


Πηγή