Ως γονείς, έχετε πολυάσχολη ζωή και τρέχετε να προλάβετε τις καθημερινές υποχρεώσεις.
Έτσι, όταν τα παιδιά παίζουν μόνα τους, φαντάζει για εσάς η τέλεια ευκαιρία να κάνετε μερικές – ακόμα- δουλειές.
Όμως, μερικές φορές, είναι πραγματικά σημαντικό να αφήσετε ότι κάνετε και να παίξετε μαζί με τα παιδιά ως οικογένεια γιατί τα οικογενειακά παιχνίδια επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία του παιδιού.
Ποια είναι τα οφέλη του οικογενειακού παιχνιδιού
- Είναι μια ευκαιρία για όλους σας να χαλαρώσετε.
- Βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας. Εάν το παιδί σας συχνά αποσπάται από το τελευταίο βίντεο του YouTube, ή τα παιχνίδια, τα οικογενειακά παιχνίδια είναι μια καλή αφορμή να κάνει κάτι άλλο.
- Τα παιδιά παίζουν διαφορετικά και αναπτύσσουν άλλες δεξιότητες παίζοντας με τους γονείς τους. Ευκαιρία λοιπόν να τους δώσετε νέα ερεθίσματα.
- Ο οικογενειακός χρόνος βοηθά τα παιδιά να νιώσουν ακόμα πιο κοντά στους γονείς τους.
- Τα οικογενειακά παιχνίδια δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις που θα τις θυμούνται όταν μεγαλώσουν.
- Κάνει πιο ισχυρές τις σχέσεις μεταξύ παιδιών και γονιού.
Η συμβουλή μας είναι ό, τι κι αν κάνετε με τα παιδιά μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Παίξτε,γελάστε, διασκεδάστε και σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη του οικογενειακού παιχνιδιού. Και πιθανότατα θα αρχίσετε να το απολαμβάνετε πραγματικά και θα το περιμένετε όπως και τα παιδιά.
- Προγραμματίστε ραντεβού για οικογενειακά παιχνίδια όταν γνωρίζετε ότι όλοι θα είναι σπίτι .
- Βγείτε έξω και κλωτσήστε μια μπάλα στον κήπο, ή παίξτε στις κούνιες, ή ακόμη πηγαίνετε για τρέξιμο μαζί με τα παιδιά στο πάρκο. Εάν ο καιρός είναι κακός, αυτοσχεδιάστε μέσα στο σπίτι.
- Ξεκινήστε ένα τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών, όπου κρατάτε σκορ κάθε εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να τηρείτε τακτικές ημερομηνίες παιχνιδιού και θα ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετέχουν. Ειδικά όταν τους κερδίζουν.
- Οργανώστε ομάδες για παιχνίδια. Η μαμά πηγαίνει με τον μικρότερο και ο μπαμπάς με τον μεγαλύτερο. Αυτό θα δημιουργήσει φιλική αντιπαλότητα και θα βοηθήσει επίσης στο άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας εντός των ομάδων.
- Προσκαλέστε άλλη οικογένεια να συμμετάσχει. Όσο περισσότερα ξαδέλφια, θείες, θείοι, παππούδες κ.λπ. συμμετέχουν, τόσο το καλύτερο.
Πηγή: goodplayguide.com
Πηγή