Επιστροφή στα θρανία σήμερα για τους μαθητές Α΄Β΄Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου, με τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας.
Όσο για τους μαθητές Δημοτικού, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα και αυτών των σχολείων ή όχι. «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού», ξεκαθάρισε.
«Η πορεία του ιού δείχνει θετικά στοιχεία για να γυρίσουμε όλοι σταδιακά στην καθημερινότητα. Μετά λοιπόν και την προσεκτική αποτίμηση των οδηγιών από τους ειδικούς, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.
Μέχρι τότε λοιπόν μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο που έχουν τα παιδιά στη διάθεσή τους για επαναληπτικές ασκήσεις ειδικά στα μαθήματα που δυσκολεύονται, όπως είναι τα μαθηματικά.
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε ασκήσεις με συμμιγείς αριθμούς για μαθητές Γ΄ως ΣΤ Δημοτικού.
Τι είναι οι συμμιγείς αριθμοί
Συμμιγής λέγεται οποιοσδήποτε αριθμός αποτελείται από ακέραιους αριθμούς, που δηλώνουν διαφορετικές μονάδες τάξης ή αλλιώς που αποτελείται από δύο ή περισσότερα τμήματα σε διαφορετικές μονάδες μετρήσεως, οι οποίες αναφέρονται στο ίδιο φυσικό μέγεθος.
Με συμμιγείς αριθμούς κυρίως εκφράζονται:
- Ο χρόνος
- Το βάρος (μάζα)
- Το μήκος
- Η εμβαδόν
- Ο όγκος
Για τη μέτρηση των μεγεθών αυτών χρησιμοποιούμε μια αρχική μονάδα, τις υποδιαιρέσεις και τα πολλαπλάσιά της.
Η εκπαιδευτικός Τάνια Χριστοδουλίδου εξηγεί στο βίντεο που ακολουθεί τί είναι οι συμμιγείς αριθμοί και πώς κάνουμε πρόσθεση και αφαίρεση με αυτούς.