Επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά εποχής, καταναλώνετε τροφές με τη μέγιστη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Ταυτόχρονα αποφεύγετε την πρόσληψη χημικών ουσιών που περιέχουν τα εκτός εποχής προϊόντα, όπως χημικά, φυτοφάρμακα και ορμόνες.
Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε πάντα τον κατάλογο της εποχιακής διαθεσιμότητας των φρούτων και των λαχανικών.
Τα γεωγραφικά δεδομένα της περιοχής παραγωγής και οι καιρικές συνθήκες, είναι πιθανό να αλλάξουν τη διάρκεια καλλιέργειας και τον χρόνο συγκομιδής.
Σε γενικές γραμμές πάντως τα λαχανικά που είναι στα καλύτερά τους τον Μάιο, είναι τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Πηγή