Η αρωματοποιία δεν είναι απλά μία βιομηχανία. Είναι μία τέχνη με τις ρίζες της βαθιά μέσα στους αιώνες. Η όσφρηση άλλωστε είναι η πιο δυνατή αίσθηση που έχουμε. Είναι ικανή να «ξυπνήσει» αναμνήσεις, να δημιουργήσει συναισθήματα, ακόμα και δεσμούς ανάμεσα σε ανθρώπους. Η αρωματοποιία του σήμερα ωστόσο διαφέρει με εκείνη του χθες. Ένα από τα πρώτα, πολύ ακριβά αρώματα ήταν το Joy του Jean Patou και κόστιζε 190$ το 1930 γιατί για να φτιαχτεί χρειάζονταν 10.600 άνθη γιασεμιού και 400 ρόδα Βουλγαρίας.
Αυτά τα φυσικά συστατικά ήταν που έκαναν τον χυμό του τόσο πολύτιμο και που κάνουν τον χυμό κάθε αρώματος που τα περιέχει εξίσου ακριβό. Πολλά από τα φυσικά συστατικά ωστόσο, έχουν πλέον αντικατασταθεί με συνθετικά και συμφωνούμε απόλυτα με αυτό. Οι επιπτώσεις στην χλωρίδα και την πανίδα ήταν τεράστιες ωθώντας ολόκληρα είδη όπως για παράδειγμα το ελάφι, στα όρια της εξαφάνισης.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr
Πηγή