Η αλήθεια ωστόσο είναι, ότι πολλές από τις τροφές που αναγράφουν ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή καθόλου λιπαρά, μπορεί να δίνουν περισσότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα προϊόντα με πλήρη λιπαρά.
Σχετική έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι το 10% των light προϊόντων, δίνουν τις ίδιες ή και περισσότερες θερμίδες από ό,τι τα πλήρη προϊόντα, ενώ το 40% από αυτά περιέχει περισσότερη ζάχαρη.
Ο λόγος είναι ότι όταν αφαιρούνται τα λιπαρά, οι κατασκευαστές προσθέτουν περισσότερη ζάχαρη, αλάτι και άλλα βελτιωτικά γεύσης.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά προϊόν οδηγεί τους περισσότερους σε κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας.
Δείτε ποιες τροφές με χαμηλά λιπαρά κρύβουν τέτοιες διατροφικές παγίδες:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Πηγή