Με την άφιξη του μωρού στο σπίτι ξεκινά μία άλλη καθημερινότητα, τελείως διαφορετική από εκείνη που γνωρίζατε μέχρι τότε.
Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη φροντίδα του μωρού. Αν μάλιστα προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη από την πληθώρα των συμβουλών που ακούτε ή διαβάζετε , θα βοηθούσε να λαμβάνατε υπόψιν σας τα εξής:
-Υπάρχει πάντα και ένας δεύτερος σωστός τρόπος για να αναθρέψετε το παιδί σας
Αν και ισχύουν ορισμένες αρχές σε κάθε οικογένεια για την ανατροφή , ότι δηλαδή τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν την αγάπη, σε άλλα θέματα όπως είναι η διατροφή, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Πολλοί γονείς παρακολουθούν αυστηρά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενώ άλλοι είναι πιο ευέλικτοι στο ζήτημα αυτό. Επιλέξτε και εσείς το δικό σας.
-Αυτό που ταιριάζει στο παιδί των φίλων σας, μπορεί να μην ταιριάζει στο δικό σας
Ακούστε τις συστάσεις των άλλων γονιών- φίλων σας αλλά μη θεωρείτε δεδομένη την αποτελεσματικότητα της λύσης που προτείνουν.
-Υπάρχουν «μόδες» στην ανατροφή των παιδιών
Ο τρόπος διαπαιδαγώγησης που ακολουθεί κάθε γονιός διαφέρει και εξαιτίας αυτού συχνά υπάρχει σύγκρουση με τις μεγαλύτερες ηλικίες , τους γονείς των γονέων. Μπορεί να αισθανθείτε ότι οι γονείς σας σας επικρίνουν ή ότι πιστεύουν πως δεν επιθυμείτε τη συμβουλή τους. Όμως μπορείτε να τους εξηγήσετε ότι η μέθοδος που έχετε επιλέξει για την ανατροφή του παιδιού σας είναι δική σας επιλογή και οφείλουν να τη σεβαστούν.
-Δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε συστάσεις που σας δυσαρεστούν
Αν για παράδειγμα κάποιος σας έχει συστήσει να ταΐζετε το μωρό κάθε φορά που κλαίει προκειμένου να ηρεμήσει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εφαρμόσετε αν δεν συμφωνείτε. Γι αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε μεθόδους που σας ταιριάζουν, με τις οποίες νοιώθετε άνετα και κυρίως μεθόδους τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε με συνέπεια.
Αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν είστε ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που δεν τα κάνει όλα σωστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε ανεπαρκής ή ότι δεν θα τα καταφέρετε ποτέ. Εκείνο που έχει σημασία είναι να διδάσκεστε από τα λάθη και τις εμπειρίες σας.
Πηγή: mothersblog.gr