Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού αλλάζει εκ νέου τις ισορροπίες της οικογένειας.
‘Εχετε να φροντίσετε όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών του μωρού αλλά και του πρώτου σας παιδιού που αγωνιά για το νέο του ρόλο. Παράλληλα, δεκάδες μικρά και μεγάλα πράγματα πρέπει να «περάσουν» από τα χέρια σας. Για να μην πελαγώσετε με την επιστροφή σας από το μαιευτήριο, φροντίστε να έχετε τακτοποιήσει ορισμένα πράγματα από πριν.
1. Κανονίστε ποιος θα κρατήσει το πρώτο σας παιδί τις ημέρες που θα είστε στο μαιευτήριο αλλά και για όσες χρειαστούν στην πορεία.
Η ομαλότητα και η σταθερότητα στο πρόγραμμα του παιδιού είναι σημαντική, ειδικά τις πρώτες ημέρες που θα έχει να διαχειριστεί την απουσία σας αλλά και την επιστροφή σας στο σπίτι με ένα μωρό.
2.Πλύντε όσα πράγματα πιστεύετε ότι θα σας χρειαστούν από το πρώτο σας παιδί.
Καρότσι, πορτ μπεμπέ, παιδικά χαλάκια, οτιδήποτε έχετε στην αποθήκη από τον πρώτο σας παιδί και πιστεύετε ότι θα το χρειαστείτε και στο δεύτερο, καθαρίστε τα έγκαιρα ώστε να τα έχετε στη διάθεσή σας.
3.Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείτε για το μωρό το πρώτο εξάμηνο.
Εχοντας πείρα από το πρώτο παιδί, ξέρετε τι θα χρειαστείτε τους πρώτους μήνες και τι αργότερα. Αν ορισμένα πράγματα έχουν φθαρεί αντικαταστήστε τα ή ρωτήστε από φίλους σας γονείς αν μπορούν να σας τα δανείσουν.
4. Κάντε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνετε με το πρώτο σας παιδί.
Πρέπει να διατηρήσετε κάποιες συνήθειες για να μη νοιώθει το παιδί σας παραμελημένο.
5.Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές εταιρειών για βρεφικές πάνες και εφοδιαστείτε με αρκετές ποσότητες.
Τους πρώτους μήνες δεν θα προλαβαίνετε να αλλάζετε πάνες.
6.Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στο φαρμακείο του σπιτιού σας.
Συνήθως ξεχνάμε να ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης στα φάρμακα που έχουμε στο φαρμακείο ή σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού μας. Καλό είναι να τσεκάρετε τι δεν έχει λήξει, ώστε να μην βρεθείτε εξ’ απροόπτου.
Πηγή