Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι μπαμπάδες δείχνουν πολύ μεγαλύτερη προθυμία να εμβολιάσουν τα παιδιά τους σε σχέση με τις μητέρες.
Περίπου 1 στις 4 μαμάδες δηλώνει ότι δεν θέλει να εμβολιαστούν τα παιδιά της ενώ μόνο ένας στους 10 μπαμπάδες έχει την ίδια άποψη.
Πολλοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι το κλειδί για να επιτευχθεί τελικά η ανοσία της αγέλης ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του COVID-19 και των μεταλλάξεων.
Η έρευνα προήλθε από το Project 50 State, μια ομάδα ερευνητών COVID-19 από τα πανεπιστήμια Rutgers, Harvard, Northeastern και Northwestern και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 27% των μητέρων δήλωσαν «εξαιρετικά απίθανο» να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, σε σύγκριση με το 11% των μπαμπάδων. Μάλιστα οι μητέρες κάτω των 36 ετών ήταν ακόμα πιο αρνητικές, με το 31% να τάσσονται κατά του εμβολιασμού των παιδιών. Η ηλικία των μπαμπάδων δεν φαίνεται να επηρέασε τη στάση τους σχετικά με τους εμβολιασμούς.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και συμμετείχαν συνολικά 7.000 γονείς από τις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι οι ερευνητές πραγματοποίησαν παρόμοια έρευνα τον Φεβρουάριο του 2021 μπόρεσαν να παρακολουθήσουν πώς αλλάζουν οι στάσεις με την πάροδο του χρόνου. Προέκυψε λοιπόν ότι οι μπαμπάδες εμφανίζονται πιο θετικοί στον εμβολιασμό ενώ οι μητέρες φαίνεται ότι έχουν τις αμφιβολίες τους χωρίς να παρατηρείται σημαντική μεταβολή στα ποσοστά.
Είναι ακόμα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι ότι οι γονείς μεγαλύτερων παιδιών είναι πιο θετικοί στα εμβόλια ενώ οι γονείς των μικρών παιδιών εμφανίστηκαν πιο διστακτικοί.
Ωστόσο, οι μπαμπάδες σπάνια θεωρούνται ο πρωταρχικός στόχος των εκστρατειών που γίνονται για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Εκείνο που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι και οι δύο γονείς έχουν το δικαίωμα – και το καθήκον – να υποστηρίξουν αυτό που θεωρούν ως την καλύτερη επιλογή για την υγεία των παιδιών τους.
Πηγή: fatherly.com
Πηγή