Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024
Επτά αποτελεσματικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε την ανορεξία του μωρού σας!

Επτά αποτελεσματικές συμβουλές για να καταπολεμήσετε την ανορεξία του μωρού σας!

Τα τελευταία χρόνια, η πίεση το να φορά μια γυναίκα Νο μηδέν και οι άνδρες να έχουν καλογυμνασμένους κοιλιακούς, είναι τεράστια. Πολλοί στρέφονται σε χημικές δίαιτες και σε δίαιτες πείνας που κάνουν πολλά μοντέλα.

Πολλοί υιοθετούν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, με την ελπίδα να επιτευχθεί εκείνο το Νο μηδέν με αποτέλεσμα, η ανορεξία να αναδεικνύεται ως μία από τις πιο κοινές διατροφικές διαταραχές.

Μπορεί όμως η ανορεξία να επηρεάσει και τα βρέφη; Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι αλήθεια πως ναι! Πώς μπορεί όμως μια μαμά να καταλάβει ότι το μωρό της είναι ανορεκτικό;

Τι είναι Βρεφική ανορεξία;

Η Βρεφική ανορεξία είναι μια διατροφική διαταραχή που εμφανίζεται κατά τα πρώτα στάδια μετά τη γέννηση, μέχρι και την περίοδο των τριών ετών και όπου ένα μωρό αρνείται να φάει το οτιδήποτε. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως η παιδική ανορεξία μπορεί ακόμη και να στοιχίσει τη ζωή το μωρου.

Αιτίες της βρεφικής Ανορεξίας

  • Πολλά βρέφη δεν τρώνε καλά γιατί κάτι μπορεί να τους αποσπά την προσοχή σε τακτική βάση.
  • Κάποιο εκ γενετής πρόβλημα στη στοματική κοιλότητα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά του να φάει το φαγητό του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βρέφική ανορεξία.
  • Όταν ο χαλινός του στόματος είναι πιο μικρή από το φυσιολογικό, μπορεί επίσης δυσκολέψει ένα παιδί να θηλάσει ή να πιει γάλα από το μπιμπερό.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να τρώει;

  • Αλλάξτε το πρόγραμμα σίτισης του μωρού σας. Προσπαθήστε να του δίνετε μικρά γεύματα πιο πολλές φορές μέσα στη μέρα.
  • Αν αρνείται να πιει μητρικό γάλα, μην διστάζετε να δοκιμάσετε να του δώσετε φόρμουλα.
  • Παίξτε παιχνίδια με το μικρό σας ενώ το ταΐζετε.
  • Αν το μωρό σας πονάει για κάποιο λόγο ίσως να μη θέλει να φάει. Προσπαθήστε να βρείτε το «γιατί» πονάει για να μπορέσει να ηρεμήσει και να φάει.
  • Κάντε του μασάζ, τρίψτε του την κοιλίτσα, μιλήστε του χαλαρά και κάντε του πολλές αγκαλιές. Η αγκαλιά, το χάδι και η φωνή της μαμάς μπορεί να το κάνει να ξεχάσει κάθε τι που το ενοχλεί και να φάει.

Παρόλα αυτά, αν παρατηρήσετε ότι το μικρό σας δεν τρώει πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον παιδίατρό σας, ώστε να σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

Πηγή: mothersblog.gr