Πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζουν αυξημένη τρυχοφυία και αναρωτιούνται αν μπορούν να υποβληθούν σε θεραπείες laser.
Σε μελέτες που έχουν διεξαχθεί, δεν υπάρχουν αποτελέσματα που να αποδεικνύουν ότι οι θεραπείες αποτρίχωσης με laser κατά την εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνες, όμως υπάρχουν και άλλες μελέτες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, και ως αποτέλεσμα αυτού, πολλές κλινικές αποτρίχωσης και ιατροί αρνούνται τη θεραπεία σε έγκυες γυναίκες.
Κάποιοι , που παρόλο αυτά κάνουν θεραπείες, επισημαίνουν απλώς στις έγκυες μητέρες να μην κάνουν laser κοντά στην κοιλιά και το στήθος προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του μωρού. Επιπλέον, όλες οι κλινικές και οι ιατροί θα πρέπει να αρνούνται την χορήγηση αναισθητικών προιόντων σε έγκυες γυναίκες, για τη θεραπεία της αποτρίχωσης λόγω της απορρόφησης των ουσιών που περιέχονται , απο τον οργανισμό.
Επειδή ακριβώς η αποτρίχωση με laser επιτυγχάνεται μέσω του φαινομένου της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, το μηχάνημα δηλαδή εκπέμπει δέσμη φωτός σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, η οποία διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα με αποτέλεσμα την καταστροφή του, γενικά δεν ενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη.
Ωστόσο, την απόφαση θα την πάρετε εφόσον μιλήσετε με το γυναικολόγο σας ο οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Πηγή: mothersblog.gr