Όλες η μαμάδες που έχουμε την τύχη να έχουμε κοντά μας στο μεγάλωμα του παιδιού μας τη μαμά μας έχουμε αναρωτηθεί αν εκείνη το κακομαθαίνει. Από τον πέμπτο μήνα της ζωής του ο μικρός μου περνάει πολλές ώρες με τη γιαγιά του και φυσικά τη λατρεύει. Τι γίνεται όμως όταν η γιαγιά δεν τηρεί με ευλάβεια τους κανόνες που έχουμε εμείς θέσει;
Ο ρόλος της γιαγιάς δεν είναι ίδιος με τον δικό μας. Είναι λογικό να μην μπορεί να είναι το ίδιο αυστηρή με εμάς και μάλιστα να είναι πολύ πιο ελαστική από ότι ήταν με εμάς όταν ήμασταν παιδιά. Ωστόσο εμείς έχουμε ορίσει με ποιον τρόπο θέλουμε να μεγαλώσει το παιδί μας και δεν θέλουμε να μας ακυρώνει με την πρώτη ευκαιρία.
Το πιο σημαντικό είναι να μιλήσουμε μαζί της και να της εξηγήσουμε πως νιώθουμε. Χωρίς φωνές και εντάσεις και φυσικά χωρίς να είναι μπροστά το παιδί μας. Θα πρέπει να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν πειράζει να είναι καμιά φορά πιο χαλαρή από εμάς αλλά σε συγκεκριμένα ζητήματα. Για παράδειγμα δεν πειράζει αν του δώσει λίγο παραπάνω σοκολάτα από ότι εμείς του επιτρέπουμε αλλά δεν πρέπει να το αφήνει να φωνάζει, να κάνει ζημιές και να χάνει τον έλεγχο.
Το βασικό είναι να διεκδικήσετε το το δίκιο μας από τη θέση του ενήλικα γονέα και όχι από τη θέση του παιδιού που ζητά βοήθεια από τους γονείς του. Και αν έχετε μεγαλώσει και εσείς με τη γιαγιά όπως και εγώ θα ξέρετε ότι αυτή η σχέση είναι ανεκτίμητη και αξίζει καμιά φορά να κάνετε λίγο και τα στραβά μάτια.
Πηγή: mothersblog.gr