Το ξέρετε ότι όταν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλά τα κάνουμε συνήθως θάλασσα;!
Όπως για παράδειγμα όταν μπαίνουμε μετά από ξενύχτι σπίτι μας πατώντας στις μύτες των ποδιών μας για να μην κάνουμε φασαρία και τελικά όλο και κάποιο φωτιστικό θα πέσει κάτω. Κάπως έτσι λοιπόν και οι μπαμπάδες στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τις μαμάδες την δύσκολη εκείνη ώρα του τοκετού μπορεί να τις κάνουν να αισθανθούν χειρότερα. Αν δεν θέλετε όμως η καλή σας να σας αποκαλέσει γάιδαρο, διαβάστε ποια είναι εκείνα τα 4 πράγματα τα οποία πρέπει να αποφευχθούν την στιγμή του τοκετού.
Να ραπάρετε το Salt-N-Pepa
Νομίζετε ότι είστε πολύ αστείος και θέλετε να ελαφρύνετε το κλίμα με χιπ χοπ επιτυχίες της δεκαετίας του ’80; Οι στίχοι πάντως δεν ευνοούν (Push it) γιατί η συντροφός σας πραγματικά σπρώχνει και πιέζεται.
Επομένως, μην ραπάρετε. Το μωρό σας δεν θα σας ευχαριστήσει για την μουσική εισόδου του τη στιγμή που ερχόταν σε αυτόν τον κόσμο και ούτε φυσικά η σύντροφός σας. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ούτε και κανένας άλλος που θα βρίσκεται σε εκείνο το δωμάτιο.
Να παραπονιέστε για τα πάντα
Αναμφισβήτητα και για τον μπαμπά η διαδικασία του τοκετού του προκαλεί άγχος. Είναι σαν να επιστρέφετε πίσω στο σχολείο και ξέρατε ότι στο τέλος του τριμήνου θα περάσετε από εξετάσεις για το μάθημα της βιολογίας. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να το γλιτώσετε αφού το μωρό θα βγεί – είτε με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική.
Όμως τη στιγμή που η σύντροφός σας σφαδάζει από τον πόνο πάνω στο φορείο με κάθε συστολή, θα ήταν ενδεχομένως η χειρότερη ιδέα στον κόσμο να παραπονιέστε κι εσείς. Όσο κουρασμένος, πεινασμένος, αγχωμένος ή βαριεστημένος και να είστε, έχετε λιγότερους λόγους να παραπονιέστε από την σύντροφό σας.
Να κοιτάζετε εκεί κάτω για πολύ ώρα
Ορισμένοι μπαμπάδες θέλουν να ρίξουν μια ματιά, κάποιοι άλλοι δεν το κάνουν. Κάποιοι θέλουν να είναι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού άλλοι πάλι όχι. Όποια απόφαση κι αν πάρετε φροντίστε να την έχετε λάβει από κοινού με την σύντροφό σας.
Αν το κάνετε πάντως, τη στιγμή του τοκετού, φροντίστε να μην κοιτάζετε για πάρα πολύ ώρα το επίμαχό σημείο για τρεις λόγους. Πρώτον η σύντροφός σας χρειάζεται κοντά της στο προσκεφάλι της να την ενθαρρύνετε για να μην αισθάνεται μόνη της. Δεύτερον οι μαίες πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τρίτον δεν χρειάζεται να φωτο – βομβαρδίστε τη γέννηση. Μείνετε απλά δίπλα στην σύζυγό σας.
Το υπερβολικό κλάμα
Ο τοκετός είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή για τον μπαμπά και τη μαμά, αλλά μήπως να συγκρατηθείτε; Σκεφτείτε ότι οι σύζυγος σας μετά από αυτό το ταξίδι των εννέα μηνών, τον πόνο και τις ορμόνες σίγουρα θα κλαίει πολύ μόλις πρωτοαντικρίσει το μωρό. Δεν χρειάζεται να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Φανταστείτε λίγο την εικόνα. Τα ματιά σας θα γυαλίζουν, η μύτη σας θα τρέχει, θα χείλη θα κολλάνε από το σάλιο και τα ρουθούνια θα είναι ελαφρώς διογκωμένα. Εκτός αυτού, σε περίπτωση που θα λιποθυμήσετε να ξέρετε ότι οι μαίες θα σας προσπεράσουν και θα συνεχίσουν απλά τη δουλειά τους και δεν είναι αστείο αυτό. Είναι εντάξει να βγάλετε μια κραυγή από την συγκίνηση αλλά μην το παρακάνετε γιατί αυτό που θέλουν όλοι είναι να ακούσουν το κλάμα του μωρού και όχι το δικό σας.
Πηγή: baby.gr