Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παιδιά των μαμάδων που είχαν μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην ηλικία των τεσσάρων ετών, είχαν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη. Είναι γνωστό ότι βιταμίνη D συμβάλλει σημαντικά στη σκελετική υγεία, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος.
Παρόλο που οι ανάγκες μας σε βιταμίνη D, μπορούν να καλυφθούν και μέσα από τα τρόφιμα, κύρια πηγή της στον άνθρωπο θεωρείται η σύνθεσή της στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Αν είστε όμως έγκυος, το πιθανότερο είναι ότι θα σας συστήσουν να αποφεύγετε τον ήλιο τη θερινή περίοδο.
Γι’ αυτό φροντίστε τουλάχιστον να καταναλώνετε κάποιο λιπαρό ψάρι 1-2 φορές την εβδομάδα, να εντάξετε τα αυγά στη διατροφή σας και να μην παραλείπετε να καταναλώνετε καθημερινά σας τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά.
Πηγή: paidimag.gr