Semifreddo σημαίνει “ημιπαγωμένο” στα ιταλικά και ουσιαστικά είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό που θυμίζει παγωτό και μους.
Σήμερα ο Άκης μας δείχνει μία ιδιαίτερη συνταγή για semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης, ένα γλυκό ιδανικό για κέρασμα ή για επιδόρπιο σε κάποιο τραπέζι.
Υλικά:
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 1 αβγό, μέτριο
- 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. κεράσια
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- κεράσια
- φιστίκια Αιγίνης
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
Πηγή