Το ψητά λαχανικά είναι νόστιμα και υγιεινά. Τρώγονται ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό για κρέας και ψάρια.
Αν συνηθίζετε να ψήνετε mix λαχανικών και συχνά σας περισσεύουν, μπορείτε να τα καταψύχετε.
Για να παραμείνουν όμως τραγανά όταν τα βγάλετε από την κατάψυξη θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα εξής:
Βγάλτε τα λαχανικά νωρίτερα από το φούρνο
Αν έχετε αποφασίσει ότι δεν θα καταναλώσετε όλα τα λαχανικά που ψήνετε, βγάλτε πέντε λεπτά νωρίτερα εκείνα που θα τοποθετήσετε στην κατάψυξη.
Αφήστε τα ψητά λαχανικά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά αφήστε τα στον πάγκο της κουζίνας έως ότου κρυώσουν.Όσο πιο δροσερά είναι τα λαχανικά σας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσουν στο ψυγείο γιατί θα έχουν λιγότερη υγρασία.
Αποθηκεύστε τα λαχανικά σε αεροστεγές δοχείο
Τοποθετήστε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά σε ένα αεροστεγές δοχείο και βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι κλειστό. Μπορείτε να διαχωρίσετε τα λαχανικά σας σε διαφορετικά δοχεία ή να τα αναμίξετε όλα σε ένα.
Σημειώστε πάνω στο μπολ την ημερομηνία ψύξης
Γράψτε στο μπολ, το δοχείο ή στη σακούλα που έχετε τοποθετήσει τα ψητά λαχανικά, την ημερομηνία ψύξης. Έτσι, θα θυμάστε πόσο καιρό έχετε τα λαχανικά σας στην κατάψυξη κι αν μπορείτε να τα καταναλώσετε.
Διατηρήστε τα λαχανικά στην κατάψυξη για 8 έως 12 μήνες
Προσπαθήστε να καταναλώσετε τα λαχανικά σας εντός 8 -12 μηνών από την ημέρα κατάψυξής τους ώστε να μη χάσουν τη γεύση και την υφή τους. Δεδομένου ότι τα λαχανικά είναι ήδη μαγειρεμένα, δεν χρειάζεται να τα ψήσετε ξανά. Τοποθετήστε τα στο φούρνο στους 180 -200 C για ελάχιστα λεπτά μέχρι να τραγανίσουν. Προσοχή μην καούν.
Πηγή