Πέμπτη , 19 Δεκέμβριος 2024

Αλμυρή τάρτα με σολομό και μπρόκολο

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φρέσκο ψάρι σολομό
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. γάλα
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε την ζύμη, τη βάζουμε στη φόρμα και τρυπάμε με το πιρούνι.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 2 λεπτά, το αφήνουμε να στραγγίσει. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε το ψάρι σε κομματάκια και το βάζουμε στην φόρμα, αλατίζουμε ρίχνουμε και το μπρόκολο επάνω στο ψάρι.
  4. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
  5. Προσθέτουμε και τον άνηθο. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Source link