Υλικά
- ¾ της κούπας σπορέλαιο
- 1 ½ σφηνάκι κονιάν
- 2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
- 3 κ.τ.γ. κανέλα
- 1 κ.τ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.τ.γ. γλυκού σόδα
- 2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ¼ κούπα πετιμέζι
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνετε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύετε καλά.
- Ταυτόχρονα διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτετε στο μείγμα.
- Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι.
- Αναδεύετε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.
- Πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε όποιο σχήμα θέλετε (συνήθως κυκλικό).
- Τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Source link