Υλικά
- 225 γρ. φαρίνα
- 175 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 αυγά
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
Εκτέλεση
- Το πρώτο βήμα που κάνετε πριν ξεκινήσετε τη συνταγή, είναι να βγάλετε αρκετή ώρα πριν από το ψυγείο το βούτυρο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου
- Κατόπιν, προθερμαίνετε τον φούρνο στους στους 180ºC
- Στη συνέχεια, λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Αφού είναι έτοιμο το ρίχνετε σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε και 50 λεπτά.
- Με ένα μαχαίρι τσεκάρετε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνετε για άλλα 5-10’.
Source link