Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Ζουμερή σοκολατόπιτα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
  • 240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. κακάο

Για τη σως

  • 500 ml γάλα
  • 300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αβγά να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει κίτρινο χρώμα.
  3. Ρίχνετε τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και προσθέτετε και το γάλα.
  4. Αφού αναμείξετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτετε σταδιακά στο μπολ.
  5. Προετοιμάζετε το ταψί ή το πυρέξ (20×30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνετε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
  6. Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).
  7. Το βγάζετε από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάτε όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά το γάλα, το ρίχνετε στην κουβερτούρα, αφήνετε2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Το ρίχνετε στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσετε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνετε για 2 ώρες να απορροφηθεί.
  10. Ξανακόβετε τα κομμάτια και σερβίρετε. Μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό.

Source link