.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 115 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
- 240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. (1 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. κακάο
Για τη σως
- 500 ml γάλα
- 300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάτε είτε με το μίξερ είτε με το σύρμα τα αβγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει κίτρινο χρώμα.
- Ρίχνετε τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και προσθέτετε και το γάλα.
- Αφού αναμείξετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτετε σταδιακά στο μπολ.
- Προετοιμάζετε το ταψί ή το πυρέξ (20×30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνετε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
- Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά (πρέπει να είναι ψημένο όπως το κέικ, να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).
- Το βγάζετε από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάτε όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά το γάλα, το ρίχνετε στην κουβερτούρα, αφήνετε2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το ρίχνετε στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να το γυρίσετε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και αφήνετε για 2 ώρες να απορροφηθεί.
- Ξανακόβετε τα κομμάτια και σερβίρετε. Μπορείτε να συνοδεύσετε με παγωτό.
Source link