Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024

Η πρώτη «Side by Side» εμπειρία στο zohós: Ο μεζές συναντά τη δημιουργικότητα της ελληνικής κουζίνας

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βραδιά «Side by Side» που διοργανώθηκε στον εμβληματικό κήπο του Electra Palace Athens, στο νέο fine mezze concept zohós που βάζει στο επίκεντρο τη γη και τη θάλασσα της Ελλάδας, ανατρέχοντας σε μαγειρικές ρίζες.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη συνδημιουργία, και την υψηλή γαστρονομία, παρουσία των βασικότερων εκπροσώπων της γεύσης, φίλους & συνεργάτες του ομίλου Electra Hotels & Resorts, αλλά και μερικούς από τους σημαντικότερους food bloggers της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Side by Side» είναι ένα νέο, creative concept που εστιάζει στην ομαδικότητα και το πνεύμα δημιουργίας, ενώ εκείνο που το ξεχωρίζει είναι ο holistic χαρακτήρας του, καθώς οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις μοναδικές δημιουργίες των chefs, και να ανακαλύψουν την ιδέα και τα συστατικά πίσω από κάθε πιάτο. Ταυτόχρονα, ο χώρος ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για το φαγητό – πρασινάδες, αρωματικά φυτά και βότανα φτιάχνουν ένα ιδανικό σκηνικό, υπέροχα φωτισμένο, πάνω και γύρω από τον χώρο του εστιατορίου zohόs.

Ο Executive Chef Σάκης Βενέτης και ο Chef de Cuisine Χάρης Αντωνόπουλος, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον κορυφαίο guest chef, Βασίλη Μουρατίδη, βραβευμένο με 11 χρυσούς Σκούφους, 3 αστέρια FNL & δημιουργό των διάσημων Moldee στη Θεσσαλονίκη και Squirrel στη Χαλκιδική, δημιουργώντας ένα δημιουργικό pop-up μενού γεμάτο αντιθέσεις, φρεσκάδα και ελληνικές επιρροές. Τα εκλεκτά κρασιά που συνόδευσαν το γαστρονομικό ταξίδι, ήταν από το Κτήμα Βίβλια Χώρα, ενώ το χαβιάρι Thesauri Caviar πρόσθεσε μια πολυτελή νότα στην απολαυστική εμπειρία, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στην κροκέτα από καπνιστό χέλι, που ήταν ένα από τα highlight πιάτα της βραδιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εστιατόριο zohós τα πάντα προσεγγίζονται με την ιδιαίτερη φροντίδα που επιτάσσει ο σεβασμός στην παράδοση αλλά και σύγχρονες τεχνικές, σε ένα γενικότερο πλαίσιο zero waste και nose-to-tail πρακτικής. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του: μια σύγχρονη απεικόνιση ενός ελληνικού τραπεζιού με μεζέδες για όλους, όπως παραδοσιακά γίνεται στα σπίτια μας!

Η επόμενη βραδιά «Side by Side» στο εστιατόριο zohόs, θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάϊο. Stay tuned, σύντομα θα ακολουθήσει η αποκάλυψη του επόμενου guest chef!


Πηγή