Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί, από την περιοχή της Λομβαρδίας, το οποίο οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως στην κουζίνα.
Το βρίσκουμε σε συσκευασία, σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Υλικά
- 190 γραμμάρια βούτυρο
- 190 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 μήλο
- 190 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν
- 60 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
- 30 γραμμάρια μασκαρπόνε
- 1 δόση βανίλια
Εκτέλεση
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
- Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίξτε ένα ένα τα αυγά
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, την ψίχα αμυγδάλου, το μαρκαρπόνε και τη βανίλια
- Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους ή λωρίδες
- Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βυθίστε τα μήλα και ρίξτε ζάχαρη από πάνω
- Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε άλλα 25 λεπτά
- Ζουμερό κέηκ, τρώγεται υπέροχα με μια μπάλα παγωτό!
Πηγή