Τρίτη , 24 Δεκέμβριος 2024

Κεφτεδάκια σε άσπρη σάλτσα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γραμ. κιμά από μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά
  • ρίγανη
  •  αλάτι
  •  πιπέρι
  •  πάπρικα
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1/2 κ.γλ baking powder
  • λίγο κρασί
  • 1 αβγό

Για τη σάλτσα

  • 600 ml ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
  • 5 κ.σ αλεύρι
  • 5-6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κούπας κρασί λευκό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι
  • αλάτι (με προσοχή αν ο ζωμός έχει αλάτι)
  • πάπρικα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί καλά για τα κεφτεδάκια. Τα πλάθουμε και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  2. Τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο να ροδίσουν εναλλακτικά μπορούμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα αν αφού τα αλευρώσουμε τα βάλουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο τα βάλουμε και τα ψήσουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας ζωηρά προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό που έχουμε ζεστάνει. ( Αν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό μπορούμε να διαλύσουμε 1 1/2 κύβο ζωμού σε 600 ml ζεστό νερό.
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  6. Μόλις πάρει βράση και δέσει λίγο η σάλτσα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγη ώρα πριν σερβίρουμε μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Source link