.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 6 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη μυζήθρα
- μισό φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
- 60 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κολοκύθα στο σουρωτήρι με το αλάτι και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγάλει τα υγρά της.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την ξερή τριμμένη μυζήθρα, 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα ένα.
- Αδειάζουμε και στρώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των φύλλων. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα.
- Το φύλλο που περισσεύει είτε το κόβουμε είτε το στρίβουμε προς τα μέσα.
- Ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε και τη σερβίρουμε.
Source link