Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Κρεμ μπρουλέ

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • 580 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 7 κρόκοι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • ζάχαρη για το καραμέλωμα της επιφάνειας
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  2. Σχίζετε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας με ένα μαχαίρι και αφαιρείτε τους σπόρους, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε.
  3. Σ’ ένα μπολ βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
  4. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα της κατσαρόλας, πριν πάρει βράση, το αδειάζετε στο μπολ με τους κρόκους.
  5. Ανακατεύετε καλά και αφαιρείτε το κλωναράκι της βανίλιας.
  6. Γεμίζετε το μείγμα της κρέμας σε πυρίμαχα μπολ.
  7. Στην συνέχεια, βάζετε τα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτετε λίγο νερό.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά τις κρέμες.
  9. Όταν κρυώσουν, τις βάζετε στο ψυγείο, όπου και τις διατηρείτε μέχρι να σερβίρετε.
  10. Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα.

Source link