.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 18 φύλλα λαζάνια
- 500 γραμ. κατίκι
- 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 300 γραμ. κασέρι σε φέτες
- 2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Για τη σάλτσα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′, μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε το κατίκι με το κεφαλοτύρι. Τρίβουμε πιπέρι.
- Στρώνουμε 6 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ και καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, το 1/3 των λαχανικών, το 1/3 των τυριών (κατίκι και κεφαλοτύρι) και το 1/3 από το κασέρι.
- Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, κασέρι. Τελειώνουμε με κασέρι.
- Καλύπτουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′-15′ επιπλέον.
Source link