Υλικά για 6 άτομα
- 1 μεγάλο λάχανο
- ½ κιλό κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε από το λάχανο το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
- Βράζετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε μέσα το λάχανο.
- Το βράζετε για 5 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε ακόμη για 15 λεπτά στο βραστό νερό για να μαλακώσουν τα φύλλα.
- Ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
- Παίρνετε ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρείτε τα χοντρά σημεία, βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά κα το τυλίγετε σε ρολό χωρίς να το σφίγγετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Βάζετε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες.
- Ρίχνετε πάνω το χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ½ ώρα περίπου.
Source link