Είναι το καλύτερο απεριτίφ ή πρώτο πιάτο για τις γιορτές.
Η συνταγή βασίζεται σε κρέπες σπιτικές, πανεύκολες:
Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, σπάστε τα αυγά στη μέση και ρίξτε μια πρέζα αλάτι
- Ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη, μην ενσωματώσετε το αλεύρι όλο μαζί για να μην κάνει χόνδρους
- Ρίξτε λίγο από το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- Συνεχίστε να ανακατεύετε με αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθεί εντελώς το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα
- Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ, ανακατέψτε
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
- Οταν ξεκουραστεί, ζεστάνετε καλά ένα ρηχό τηγάνι (ή την ειδική κρεπιέρα) με ελάχιστο λάδι
- Με το κουτάλι ρίξτε λίγο μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το σε ευθεία
- Το τηγάνι πρέπει να είναι πραγματικά ζεστό (όχι να καεί), αλλά η φωτιά μέτρια
- Γυρίστε την κρέπα με σπάτουλα και από την άλλη μεριά -Οσο περισσότερο ψηθεί, τόσο πιο τραγανή θα είναι
Υλικά για τις κρέπες απεριτίφ
- Κρέπες
- 5-7 φετούλες σολωμό καπνιστό
- 1 κουτί τυρί για άλειμμα
- 1 λεμόνι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε μια μια τις κρέπες στο τραπέζι εργασίας
- Απλώστε μια λεπτή στρώση τυρί για άλειμμα
- Προσθέστε από πάνω σολωμό, σε μια πλευρά, να μην «μπουκώσει» -Ρίξτε λεμόνι και πιπέρι στον σολωμό
- Ρολάρετε την κρέπα, σφίξτε την καλά
- Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με οδοντογλυφίδα
- Επαναλάβετε την διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες που χρειάζεστε
Πηγή