Τετάρτη , 16 Απρίλιος 2025

Νηστίσιμη ταχινόσουπα για τη Μ. Παρασκευή

Υλικά

  • 6 κ.σ. ταχίνι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι ψιλό
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το κριθαράκι και το αφήνετε να βράσει.
  2. Βάζετε κρύο νερό σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
  3. Σιγά-σιγά ανακατεύοντας και χτυπώντας αραιώνετε το ταχίνι. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, συμπληρώνετε ζεστή σούπα και ανακατεύετε, μέχρι να αραιώσει πλήρως το ταχίνι.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, βγάζετε την κατσαρόλα με τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο, με μια κουτάλα ρίχνετε μέσα το αραιωμένο ταχίνι και το ανακατεύετε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σερβίρετε στάζοντας λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο.

Source link

Ελέγξτε επίσης

Σάββατο του Λαζάρου -Η εύκολη συνταγή για λαζαράκια, γιατί τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο

Τα λαζαράκια είναι μικρά, αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια που παρασκευάζουν οι χριστιανοί το Σάββατο του Λάζαρου. …

Daily-News.GR