Αποδεικνύεται τελικά πως ο πιο απλός τρόπος συντήρησης του ψωμιού είναι ταυτοχρόνως και ο καλύτερος για να διατηρεί τη γεύση του.
Ναι, η κατάψυξη.
Το φρέσκο ψωμί αντέχει σε θερμοκρασία δωματίου για μία μέρα, άντε δύο το πολύ. Η κατάψυξή του είναι το αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει φρέσκο για μήνες, φτάνει να γίνει σωστά.
Τις οδηγίες μας τις παρέχει το περιοδικό Good Housekeeping, που έκανε τη δική του μελέτη στο εργαστήριο.
Και μας λέει πως ο καλύτερος τρόπος κατάψυξης του ψωμιού είναι κομμένο σε φέτες. Κάθε φέτα τυλίγεται σε μεμβράνη φαγητού και μπαίνουν κατόπιν όλες μαζί σε σακουλάκι τροφίμων, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται.
Ως και 8 μήνες διατηρείται έτσι το ψωμί, μας λέει πάντα το Good Housekeeping, προτείνοντας ωστόσο να καταναλώνεται μέσα στους δύο πρώτους μήνες.
Όταν είναι να το φάμε, το ζεσταίνουμε στον φούρνο ή το περνάμε από την τοστιέρα. Χωρίς ξεπάγωμα…
Source link