Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 κουτ. γλ. ξερή μαγιά
- 100 γρ. αλεύρι ολικής
- 300 γρ .αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 250 ml ή 1,5 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα
- 4 ώριμες ντομάτες ή 250γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 φυλλαράκια βασιλικού ή 1 κουτ. γλ. ξερό
- 1 κουτ. γλ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την πίτσα
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 200 γρ. κίτρινο τυρί
- 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- 100 γρ. Chorizo (τσορίθο) ισπανικό πικάντικο-καπνιστό λουκάνικο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή μια μεγάλη ντομάτα σε φέτες
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Τρίβετε τις ντομάτες και βάζετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
- Όταν αρχίσει να δένει ρίχνετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Θέλετε να είναι αρκετά πηχτή. Αφήνετε να κρυώσει.
- Ζυμώνετε τα υλικά για τη ζύμη της πίτσας και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Η ζύμη θέλετε να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
- Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη γιατί θέλετε να γίνει λεπτή πάχους περίπου 1εκ., τη βάζετε στη λαμαρίνα του φούρνου ή σ’ ένα ταψί 36εκ. (αν σας αρέσει να είναι αφράτη την ανοίγετε με τα δάχτυλα και τη βάζετε σε μικρότερο ταψί).
- Απλώνετε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας και τα υλικά ως εξής: κίτρινο τυρί, πιπεριές, τσορίθο, μοτσαρέλα και στο τέλος τα ντοματίνια.
- Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 250 βαθμούς.
- Βάζετε την πίτσα στη μεσαία σχάρα και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
- Ψήνετε για 20 λεπτά (αν η ζύμη είναι αφράτη την αφήνετε λίγο περισσότερο στο φούρνο).
Source link