.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 2 άτομα
- 4 μύδια με το κέλυφος
- 4 μεγάλες γαρίδες
- 4 καραβίδες
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
- 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
- 4 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1 τσίλι
- λίγο σαφράν
- ελαιόλαδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τα θαλασσινά σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα.
- Τα αφήνουμε σε μία πιατέλα και με το ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τσίλι, προσθέτουμε και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ασπρίσει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα και αμέσως το ζωμό, που πρέπει να είναι ζεστός.
- Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα θαλασσινά πάνω στο ρύζι. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Source link