Υλικά για 4 άτομα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 ½ κοφτή κουταλιά ανάλατο βούτυρο
- 2 πράσα (το λευκό μέρος μόνο σε λεπτά φετάκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- 5 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
- 7 φλ. ζωμό κότας (σπιτικός ή φτιαγμένο με 1 ½ κύβο ζωμού)
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα ανακατεύοντας τα πράσα με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοψήνετε για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τα πότε-πότε.
- Προσθέτετε τις πατάτες και το ζωμό στην κατσαρόλα, αφήνετε να κοχλάσουν, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και τις βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 25-30 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την κρατάτε σκεπασμένη για 10 λεπτά.
- Χτυπάτε τμηματικά τη σούπα στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 5 περίπου λεπτά.
- Ελέγχετε το αλατοπίπερο και τη σερβίρετε.
Source link