Υλικά για 6 άτομα
Για τη σαλάτα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες
- 1 φινόκιο
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 500 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους
Για το dressing της σαλάτας
- ½ ματσάκι βασιλικό
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Αρχικά, βάζετε όλες τις πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους
- Κατόπιν, τις μεταφέρετε σε σαλατιέρα και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους
- Κόβετε τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζετε στη σχάρα να ψηθούν και αυτά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνετε και αυτές και για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά
- Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζετε.
Για το dressing της σαλάτας
- Λιώνετε στο μούλτι τον βασιλικό, τις 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Περιχύνετε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Source link