Σάββατο , 14 Δεκέμβριος 2024

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

Για τα σουτζουκάκια

  • 700 γρ. κιμά (ανάμεικτος)
  • 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,  βουτηγμένες σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα για το πλάσιμο και για τη σάλτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  3-4 κόκκους μπαχάρι
  • λάδι
  • αλάτι
  • λίγο κύμινο
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά, αφού ενώσουμε καλά τα υλικά με τους κιμάδες, να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  2. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζουμε.
  3. Στο φούρνο έχουμε βάλει σε ένα ταψί τη ντομάτα ,το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσαμε, λίγο κόκκινο κρασάκι, λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει.
  4. Τα σουτζουκάκια τα βάζουμε στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε.
  5. Φροντίζουμε κάθε τόσο να ανοίγουμε το φούρνο και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Source link