Υλικά για 4 άτομα
- 7 μικρές πατάτες
- 6 ντομάτες μέτριες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 1 ματσάκι σέλινο
- 2-3 πράσα
- 3 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα
- 5-6 κουταλιές της σούπας κρουτόν (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Στη συνέχεια, καθαρίζετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένετε το σέλινο και τα πράσα και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε ροδέλες.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζετε νερό και μόλις βράσει, ρίχνετε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνετε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
- Αφαιρείτε τα λαχανικά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αφήνετε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζετε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Πασπαλίζετε κάθε πιάτο με μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα και λίγα κρουτόν.
Source link