Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.
Πρόκειται για ένα πιάτο απλό, αλλά γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, που συνδυάζει το σπανάκι με το ρύζι, δημιουργώντας ένα υγιεινό και απολαυστικό γεύμα. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ το ρύζι προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια και μια ευχάριστη υφή στο φαγητό.
Αυτό το πιάτο μαγειρεύεται γρήγορα και είναι ιδανικό για καθημερινά γεύματα, καθώς απαιτεί λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα. Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο πιάτο, συνοδευόμενο από φέτα και φρέσκο ψωμί, είτε ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι. Το λεμόνι, που προστίθεται στο τέλος, απογειώνει τη γεύση, χαρίζοντας μια ελαφριά οξύτητα που δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά.
Δείτε τη συνταγή για εύκολο σπανακόρυζο στο Bovary.gr.
Πηγή