Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου
- 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνετε με κρασί.
- Προσθέτετε τα μπαχαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίζετε την διαδικασία για την πίτα.
- Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
- Βάζετε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσετε στο τέλος την πίτα από πάνω. Αλείφετε με πινελάκι μαργαρίνη.
- Βάζετε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσετε και αλείφετε με μαργαρίνη. Συνεχίζετε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζετε τη μισή γέμιση και απλώνετε να έχει παντού.
- Απλώνετε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτετε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφετε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Αλείφετε από πάνω στο τέλος ξανά με μαργαρίνη και κόβετε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλετε.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσει το φύλλο για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Source link