Λατρεύουμε τις παραδοσιακές πίτες όσο τίποτα άλλο και ευτυχώς υπάρχουν πολλές και εύκολες συνταγές.
Μια από τις αγαπημένες μας είναι η μπουγάτσα, με κρέμα, τραγανό φύλλο και ζάχαρη και κανέλα από πάνω. Είναι η πιο ωραία γλυκιά πίτα που μπορούμε να απολαύσουμε.
Και μπορεί να φαίνεται δύσκολη, ωστόσο, υπάρχουν εύκολες και γρήγορες παραλλαγές. Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με 5 υλικά με το αποτέλεσμα να είναι θεϊκό.
Υλικά συνταγής για μπουγάτσα
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί από το ζαχαρούχο νερό
- 250 γρ. βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη-κανέλα (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση συνταγής για μπουγάτσα
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα και βάζουμε από πάνω το μισό βούτυρο.
- Μετά τα άλλα μισά φύλλα και το υπόλοιπο μισό βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
- Το βγάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο και το νερό αφού τα έχουμε ανακατέψει.
- Ξαναψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πηγή