Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024

Τάρτα με ντοματίνια και φέτα

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 10 γρ. νωπή
  • 1 φλ. νερό, χλιαρό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το νερό -ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω- και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλά στα δάχτυλα.
  3. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας για να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.
  4. Πλάθουμε μια μπάλα, τη ξαναβάζουμε στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα, πιέζοντας με τα δάχτυλά.
  7. Θέλουμε να βγει λεπτή, σαν πίτσα. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τη φέτα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 45 λεπτά.

Source link