.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη τάρτας
- 2/3 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση
- 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 1/3 φλιτζανιού)
- Λιωμένο βούτυρο για το λάδωμα ή σπρέι μαγειρικής
- 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 80 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τη ζύμη τάρτας
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στο μπλέντερ ρίχνετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι ολικής, και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι και χτυπήστε δυνατά περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το νερό και χτυπήστε μέχρι να σχηματίζει μια χαλαρή ζύμη. Βγάλετε το μείγμα από το μπλέντερ και αλώστε το στον πάτο της τάρτας σπρώχνοντας τα τοιχώματα.
- Απλώνετε ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη και καλύψτε με άψητα φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο).
- Στη συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια από την τάρτα και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Δυναμώστε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 έως 6 λεπτά.
- Λαδώνετε καλά ένα ταψί και ρίχνετε τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια και φέτες ντομάτας κομμένα σε φέτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, και ψήστε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς. Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε 2 στρώσεις στο κάτω μέρος της τάρτας. Καλύπτουμε με το 1/3 του τυριού μοτσαρέλα και λίγο βασιλικό.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, πασπαλίστε με ένα άλλο 1/3 τυριού μοτσαρέλα και βασιλικό, τότε προσθέστε ξανά ντομάτες και τις φέτες μελιτζάνας.
- Πασπαλίστε αν θέλετε με το υπόλοιπο τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβετε σε 8 φέτες. Σερβίρετε ζεστό.
Source link