Ψητό, βραστό με ξύδι, στον φούρνο με κοφτό μακαρονάκι.
Το χταπόδι είναι ένας ψαρομεζές, τον οποίο έχουμε συνδυάσει τόσο με τα ελληνικά καλοκαίρια, όσο και με την νηστεία της σαρακοστής.
Γίνεται με διάφορους τρόπους και η νοστιμιά του είναι μοναδική. Το ψητό χταπόδι μάλιστα έχει τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά, που σε τραβάει από τη μύτη (παραδέξου το, έχει συμβεί και σε σένα).
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ στις ψαροταβέρνες και στα εστιατόρια το απολαμβάνουμε μαλακό και ζουμερό, στη δική μας κουζίνα, βγαίνει σκληρό και μαστιχωτό. Και αναρωτηθήκαμε…
Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα χταπόδι μαλακό και ζουμερό; Διαβάστε στο bovary.gr
Πηγή