Αυτή η πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψητή φέτα είναι ο τέλειος μεζές!
Η φέτα είναι αδιαμφισβήτητα η μεγάλη σταρ της ελληνικής κουζίνας, και σήμα κατατεθέν της ντόπιας, παραδοσιακής μαγειρικής.
Πέραν από βασικό υλικό σε αμέτρητες ελληνικές συνταγές, το αγαπημένο μας τυρί μπορεί να σταθεί και μόνο του ως ένας λαχαταριστός μεζές. Φέτα λαδορίγανη, σαγανάκι, σε φύλλο με μέλι -σε κάθε της εκδοχή είναι απλά πεντανόστιμη.
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος προτείνει μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή για ψητή φέτα πλούσια σε γεύση και αρώματα που είναι έτοιμη στο πι και φι.
Υλικά
- 270 γρ. τυρί φέτα
- 130 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 30 γρ. κρουτόν
- 3 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 30 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο τηγάνι για σαγανάκι τοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το ελαιόλαδο. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180°C μέχρι η φέτα να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή