Υλικά για 4 άτομα
- 12 αγκινάρες μεγάλες φρέσκες
- 2 κ. σ. βούτυρο για το ταψί
- ½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τη γέμιση
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κ.σ. ντοματοπελτές διαλυμένος σε νερό
- ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- ½ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. βούτυρο
- 2½ φλ. γάλα χλιαρό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε τα κοτσάνια τους στη βάση για να στέκονται στο ταψί.
- Αφαιρείτε τα φύλλα και το εσωτερικό τους και τις τρίβετε με λεμονόκουπα. Ακολούθως τις βάζετε σε αλατισμένο νερό.
- Τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ μαζί με μισό φλιτζάνι και μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη γέμιση μέχρι να σωθεί η σάλτσα. Την μοιράζετε μέσα στις αγκινάρες.
- Ακολούθως ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και τον διαλύετε μέσα στο αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
- Ακολούθως ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μία κρέμα. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
- Καλύπτετε τις αγκινάρες με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε στο γκριλ.
Source link