Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού τρίμμα ψωμιού
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 170 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ
- 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 4 αβγά
- 3 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το τρίμμα ψωμιού και προσθέστε την παρμεζάνα, το θυμάρι και το βούτυρο.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και απλώστε το στη βάση ενός τσέρκι 23 εκατοστών.
- Πιέστε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη βάση και ψήστε για 12- 15 λεπτά.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το κατσικίσιο τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τα αβγά, ένα ένα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος, προσθέστε το τσένταρ και το σχοινόπρασο, ανακατέψτε και απλώστε πάνω από τη βάση ψωμιού.
- Ψήστε στους 140 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο.
- Αφήστε να κρυώσει πριν βγάλετε από το τσέρκι.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Source link