Υλικά για 8-10 άτομα
Για τη ζεστή κρέμα
- 3 ποτήρια γάλα
- 5 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 βανίλιες
Για την κρύα κρέμα
- 1 βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Για τη σαντιγί
- 250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας
Για τη ζύμη
- 4 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ψημένα ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας
Εκτέλεση
Για τη ζεστή κρέμα
- Βράζετε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνετε 3 βανίλιες και ανακατεύετε.
- Το μυστικό είναι αυτή η κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
Για την κρύα κρέμα
- Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσετε καλά, προσθέτετε τη ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Για τη σαντιγί
- Έπειτα στο μίξερ για τη σαντιγί προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή.
- Χωρίζετε κατά μήκος τα φύλλα σφολιάτας στη μέση και στρώνετε – σφολιάτα -κρέμα – σφολιάτα – κρέμα- σφολιάτα- σαντιγί και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
- Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι, να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα ψημένα φύλλα σφολιάτας, στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
- Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.
Source link