Ο,τι και να προσπαθήσει να πει ή να γράψει κανείς για την πίτσα αποδεικνύεται φτωχό μπροστά στο μεγαλείο της.
Είναι το φαγητό που ολοκληρώνει τη μαγική τριάδα χαλάρωσης «καναπές-κουβέρτα-ταινία». Οι περισσότεροι, μετά από πολλή έρευνα, πειράματα στο σπίτι και, αναπόφευκτα, παραγγελίες από αγαπημένες μας πιτσαρίες έχουμε καταλήξει στην αγαπημένη μας γεύση, υλικά, αλλά και είδος ζύμης. Υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να φάνε την πίτσα με οποιαδήποτε άλλη ζύμη εκτός της πολύ λεπτής (έτσι όπως τρώγεται, παραδοσιακά, στην Ιταλία). Υπάρχουν και αυτοί που αν η πίτσα δεν έχει αρκετό ψωμί (κυριολεκτικά και μεταφορικά), δεν χορταίνουν.
Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, αξίζει να δοκιμάσετε την πίτσα με βάση από κουνουπίδι. Τη βρήκαμε στο site του Ακη Πετρετζίκη που πάντα φροντίζει να μας δίνει αγαπημένες γεύσεις με ένα twist που τις απογειώνει. Σε αυτή την περίπτωση, έφτιαξε μια εναλλακτική πίτσα η οποία, ως βάση, αντί για την κλασική ζύμη από αλεύρι, έχει βάση από κουνουπίδι. Για να προλάβω κάθε βιαστικό αναγνώστη που έχει πάει ήδη να στρέψει αποδοκιμαστικά το κεφάλι από την άλλη μεριά, να σας ενημερώσω ότι αυτή η πίτσα έχει α-πί-στευ-τη γεύση.
Παράλληλα θα σας γλιτώσει από επιπλέον θερμίδες και λιπαρά (αρκεί να σας πω πως τα 100 γρ. έχουν μόλις 211 θεμίδες όταν τα 100 γρ. πίτσας με αφράτη ζύμη σάς «χαρίζουν» 495 θερμίδες).
Οκ, ποφανώς όταν την κρατάτε με το χέρι σας είναι ελαφρώς πιο μαλακή, αλλά κάθε δαγκωνιά είναι τόσο δυνατή που -στοίχημα ότι- 3 κομμάτια δε θα σας φτάσουν. Δε με πιστεύετε; Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη ώστε να τη φτιάξετε ακόμα και σήμερα (αρκεί βέβαια να έχετε ένα κουνουπίδι στο ψυγείο) και, μετά, να μου στείλετε μήνυμα ότι κέρδισα το στοίχημα.
Δείτε τη συνταγή για την πίτσα με βάση από κουνουπίδι από τον Ακη Πετρετζίκη στο bovary.gr.
Πηγή