.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 120 ml λάδι
- 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
- 7 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Δημιουργούμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι.
- Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
- Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στο πάτο πρώτα το ένα φύλλο.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και χαράσσουμε τη ζύμη με μαχαίρι.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου.
Source link