Υλικά για 12 τσίζκεϊκ
- 1 φλιτζάνι μπισκότα λιωμένα (τύπου πτι μπερ)
- 300 γραμμάρια τυρί τύπου Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 5 κουταλιές σούπας + 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα ταψί/φόρμα για μάφινς (12 θήκες), τοποθετείτε χαρτάκια για μάφινς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια (περίπου 1 κουταλιά σούπας στο καθένα) και πιέζετε μέσα στο φορμάκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί ώστε να γίνει αφράτο. Προσθέτετε μετά τη ζάχαρη (5 κουταλιές σούπας), αυγά και το χυμό λεμονιού.
- Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας στο καθένα.
- Ψήνετε στο φούρνο για 17-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές στην επιφάνεια.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά βάζετε από πάνω λίγο γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα.
Source link