.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο
- 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 350 γρ. κοτόπουλο ψητό κομμένο σε μπουκιές
Για τα κρουτόν
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα κομμένο σε κυβάκια του 1 εκ.
Για τη σάλτσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 5 – 6 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 – 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κρόκοι αβγών (είτε ωμοί είτε βρασμένοι μελάτοι)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για τα κρουτόν
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε μέτρια φωτιά.
- Προσέχετε να μη ροδίσει το σκόρδο και πικρίσει αλλά απλώς να αρωματίσετε το λάδι.
- Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και τους σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά.
- Τους βγάζετε από το τηγάνι, τους στρώνετε σε ένα ταψάκι και τους ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160, μέχρι να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν.
- Τους μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας και τους αφήνετε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Για τη σάλτσα
- Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Βάζετε όλα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και ανακατεύετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Source link