Δευτέρα , 16 Δεκέμβριος 2024

Αυθεντική Caesars με αντζούγιες

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 350 γρ. κοτόπουλο ψητό κομμένο σε μπουκιές

Για τα κρουτόν

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα κομμένο σε κυβάκια του 1 εκ.

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 5 – 6 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κρόκοι αβγών (είτε ωμοί είτε βρασμένοι μελάτοι)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

Για τα κρουτόν

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσέχετε να μη ροδίσει το σκόρδο και πικρίσει αλλά απλώς να αρωματίσετε το λάδι.
  3. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και τους σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά.
  4. Τους βγάζετε από το τηγάνι, τους στρώνετε σε ένα ταψάκι και τους ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160, μέχρι να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν.
  5. Τους μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας και τους αφήνετε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα

  1. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  2. Βάζετε όλα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και ανακατεύετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Source link